Gheorghe Tadici, după victoria de la Cluj: „Fetele au intrat foarte hotărâte în teren”

HC Zalău a obţinut o victorie extrem de importantă joi după-amiaza, pe terenul formaţiei Universitatea Alexandrion Cluj, acolo unde nu a mai câştigat de opt ani. Tadici a început cu Ciunt în centru pe faza de apărare, iar în atac a trimis-o pe Diana Puiu, tactica managerului zălăuan dând roade încă din primele minute. Zalăul avea deja un avans de cinci goluri (6 – 1) în minutul şapte, iar 13 minute mai târziu, s-a desprins pentru prima dată la zece goluri, 16 – 6. Diferenţa a fost aceeaşi şi la pauză, când tabela a arătat 22 – 12 pentru formaţia de sub Meseş. În prima parte a reprizei secunde, gazdele au reuşit să reducă puţin din handicap, apropiindu-se la şapte goluri, 18 – 25 în minutul 39. Handbalistele zălăuane au refăcut, însă, rapid diferenţa de zece goluri, ba mai mult, în minutul 41 aveau un avans de 12 goluri (29 – 17). Pe faţa jucătoarelor gazdă se vedea neputinţa. Mihaela Ani-Senocico a încercat în zadar să-şi motivele coechipierele, iar indicaţiile date de pe margine de soţul acesteia nu au avut niciun efect. Portarii echipei clujene au fost aproape inexistenţi, handbalistele zălăuane marcând aproape din orice poziţie. Diferenţa de la final a fost de 11 goluri, Zalăul câştigând cu 40 – 29.
„Clujul a avut în anii trecuţi o echipă foarte bună. Jucătoarele au avut un ciclu de cinci ani împreună, handbaliste, cu experienţă, de echipă naţională, plătite foarte bine. Sunt şi acum câteva jucătoare experimentate, iar Clujul a făcut un joc foarte bun la Brăila. Trebuia să se vadă şi în jocul nostru creşterea pe care o aşteptam, fiindcă fetele au muncit foarte mult în această vară. Au venit şi cu un moral ridicat după victoria pe care am obţinut-o în faţa Clujului în turneul de pregătire de la Braşov. Fetele au arătat astăzi un spirit de luptă, au intrat foarte hotărâte în teren şi ne-a ajutat foarte bine şi poarta. Un rol esenţial a avut Puiu, care joacă, în sfârşit, la aşteptările mele. Ciunt a reuşit să facă destul de bine faza de apărare şi sunt sigur că în perioada următoare îşi vor da drumul şi celelalte jucătoare transferate. Sper ca şi portarii să aibă o prestaţie la fel de bună în continuare, fiindcă evoluţia lor contează mult într-un meci”, a declarat managerul Gheorghe Tadici la finalul partidei.
Prezent la meci, preşedintele Tiberiu Marc s-a arătat extrem de satisfăcut de faptul că echipa zălăuană a demonstrat după opt ani că poate, totuşi, să se impună pe terenul Clujului. „Cred că am avut o zi foarte bună astăzi şi dacă ni s-a ivit oportunitatea de a câştiga, am profitat de ea. Am spart un mit şi acela era că nu putem câştiga la Cluj. Uite că, dacă ne concentrăm şi jucăm bine, câştigăm. Jucătoarele transferate în această vară au venit să le înlocuiască pe Valeria Motogna şi Ana Maria Şomoi, ceea ce nu este deloc uşor. Este nevoie de timp pentru le putea suplini pe cele două. Jucătoarele venite în această vară sunt talentate, au valoare şi, cu sigurnaţă, vor confirma. Este bine că ele se integrează tot mai bine de la meci la meci şi sper ca într-un timp cât mai scurt să dea satisfacţie”.
HC Zalău: Mihaela Cheţa, Ana Maria Inculeţ – Georgiana Ciuciulete (4), Crina Pintea (6), Claudia Constantinescu (6), Diana Puiu (13), Loredana Ciunt, Andrada Trif (7), Valentina Bardac (3), Roxana Rob (1), Florina Ciobanu, Andrada Maior Paşca şi Adina Cârligeanu. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici

Leave a Comment